SMJEŠTAJ

Studentski centar Rijeka nudi smještaj u dva naselja.
Naselje I.G. Kovačić na zapadu Rijeke je izgrađeno prije više od 40 godina i sastoji se od 5 objekata. Nudi smještaj u dvokrevetnim, jednokrevetnim sobama, profesorskim apartmanima i sobama za studente goste. Sanitarni prostori zajednički su na svakom katu.
Naselje Trsat je izgrađeno novo naselje smješteno na istoku Rijeke. Sastoji se od studentskih i profesorskih apartmana te apartmana za studente goste.

SC Rijeka nudi slijedeće vrste smještaja:
Tijekom akademske godine od 01.09. do 15.07 iduće godine nudi subvencionirani smještaj za studente temeljem natječaja koji se provodi sukladno Pravilniku o subvencioniranom smještaju. Cijena je subvencionirana.
Zatim u prostorima koji nisu subvencionirani od strane Ministarstva nudi smještaj studentima gostima i gostujućim profesorima koji smještaj plaćaju prema ekonomskim cijenama.
Ekonomske cijene se kreću od 79,10 kunu mjesečno na više. Ovisno o naselju, kvaliteti smještaja i vremenu boravka. Smještaj gostiju odvija se prema vremenu prijave do popunjenosti. Za studente goste ili studente goste Studentskog zbora ekonomske cijene su obično dvostruko više od subvencioniranih. SC Rijeka svake godine za potrebe Ministarstva rezervira 50 ležajeva te ih po potrebi koristi namjenski do popunjenosti.

Tijekom ljeta od 15.07. do 01.09. smještaj nije subvencioniran osim za studente invalide i studente bez odgovarajuće skrbi, bez oba roditelja i sl.
SC Rijeka nudi uslugu hostela te smještaj za studentske udruge i Studentski zbor. Cijene za studentske grupe iznose 50% od ekonomske cijene.

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nudi domski smještaj za redovne studente, studente goste i gostujuće profesore.

Ukupan kapacitet Studentskog naselja je 674 kreveta (subvencionirano ukupno 630 ležajeva):
  • 60 jednokrevetna soba
  • 294 dvokrevetnih soba
  • 10 kreveta za studente goste
  • 8 apartmana za profesore

Studentsko naselje Trsat ukupno raspolaže sa 754 kreveta za smještaj redovitih studenata, studenata iz međunarodne razmjene (Erasmus, Cepus ...), gostujuće studente i gostujuće profesore. Subvencionirano je 666 ležajeva)

Naselje raspolaže sa:
  • 344 dvokrevetne sobe
  • 32 jednokrevetne sobe
  • 24 jednokrevetna  apartmana za smještaj gostujućih  profesora
  • 10 jednokrevetnih soba prilagođenih osobama sa invaliditetom

Za svaku akademsku godinu objavljuje se natječaj za dodjelu subvencioniranog smještaja redovitim studentima u objektima smještaja SCRI i slobodnim kapacitetima učeničkih domova, a temeljem Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natječaj se objavljuje tijekom mjeseca lipnja/srpnja na našoj web stranici.

Sve informacije o ostvarivanju prava na subvencionirano stanovanje u objektima Studentskog centra i učeničkim domovima mogu se dobiti na adresama:
Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić   
Franje Čandeka 4                     
51000 Rijeka

mob. 099 265 3894
email: scri.uniri@scri.hr
Studentsko naselje Trsat
Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

mob. 099 469 6296
email: scri.uniri@scri.hr

Cjenik smještaja možete pronaći: Cjenik smještaja
Za pomoć u snalaženju pogledajte naš Vodič za brucoše.