STUDENTSKO NASELJE TRSAT

Studentsko naselje Trsat novoizgrađeno je naselje namijenjeno za smještaj studenata i profesora, a nalazi se u sklopu sveučilišnog kampusa na Trsatu u Rijeci. Otvoreno je 2016. godine kao rezultat projekta Europske unije i Sveučilišta u Rijeci. Prvi stanovnici naselja bili su studenti sportaši - sudionici 3. Europskih sveučilišnih igara dok prvi studenti useljavaju početkom ak. godine 2016/2017. Studentsko naselje čine tri smještajna paviljona koji su u funkcionalnom, organizacijskom, arhitektonskom, tehničkom, ekonomskom i prostornom smislu osmišljeni kako bi studentima omogućili kvalitetne uvjete za život i učenje po suvremenim standardima.

Studentsko naselje Trsat ukupno raspolaže sa 754 kreveta za smještaj redovitih studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, studenata iz međunarodne razmjene (Erasmus projekt), gostujuće profesore, te profesore iz Hrvatske koji su uključeni u znanstveni rad na fakultetima.

Naselje raspolaže sa:

 • 344 dvokrevetne sobe (paviljoni I, II i IV)
 • 32 jednokrevetne sobe (paviljon I)
 • 24 jednokrevetna  apartmana za smještaj gostujućih  profesora (paviljon II)
 • 10 jednokrevetnih soba prilagođenih osobama sa invaliditetom (paviljoni I i II)


Usluga subvencioniranog smještaja pruža se u periodu od 01.09. do 15.07. tj. poklapa se s trajanjem akademske godine. U ljetnom periodu (od 16.07. do 31.08.) veći dio smještajnih kapaciteta mogu koristiti studenti iz međunarodne razmjene u organizaciji udruga studenata pri Studentskom zboru Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci odnosno drugih visokoškolskih ustanova.

Smještaj u dvokrevetnim sobama organiziran je na način da četiri osobe žive u bloku soba (stanu) te dijele lođu, kupaonicu, toalet, kuhinju i predsoblje (hodnik). Svaka soba opremljena je s dva kreveta, velikim ormarom, policama iznad kreveta, velikim radnim stolom, stolicama, velikom policom iznad radnog stola, vješalicom, policom ispod prozora te ladicama ispod kreveta. Prilikom useljenja, svaki student dobit će na korištenje komplet posteljine (deka, plahte, jastuk, jastučnica, navlaka za madrac). Kuhinja je opremljena namještajem, sudoperom, indukcijskom pločom (štednjakom) te ugradbenim hladnjakom. U lođi se nalazi stol sa četiri stolice. Kupaonica je opremljena tušem te umivaonikom, a toalet školjkom i umivaonikom. U hodniku se nalazi ormarić za cipele te vješalica za odjeću i kapute.  Svaka soba, osim grijanja ima i sustav hlađenja te mogućnost spajanja na internet.

Smještaj  u jednokrevetnim sobama organiziran je na način da jedna osoba koristi sobu, kuhinju, kupaonicu i hodnik dok prostor lođe dijeli sa drugom jednokrevetnom sobom.

Paviljoni u svakom smislu udovoljavaju svim potrebama i zahtjevima studenata te obuhvaćaju zadovoljavajuće standarde stanovanja kao i sigurnost svih stanara. Opremljeni su vatrodojavnim sustavom, sustavom video nadzora, hidrantskom mrežom i aparatima za gašenje požara, te posebnim izlazima u slučaju opasnosti.  

U Studentskom naselju Trsat pretežito žive studenti koji studiraju na Građevinskom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Učiteljskom fakultetu, Sveučilišnim odjelima, Akademiji primijenjenih umjetnosti, Ekonomskom fakultetu te Pomorskom fakultetu.
Studentsko naselje Trsat
Radmile Matejčić 5, 51000 Rijeka
Upravitelj: 099 469 6296

VAŽNE INORMACIJE ZA KORISNIKE DOMA
Upute za spajanje na internet mrežu u krugu studentskog naselja Trsat
Pravila prihvatljivog korištenja mreže u studentskom domu. (64 KB)
Obaveze korisnika objekata u slučaju požara  ( 668 KB)


     Dvokrevetne sobe
     


Jednokrevetne sobe


Apartmani za profesorePaviljon 1: prizemlje + 6 katova

 • 32 jednokrevetne sobe
 • 5 jednokrevetnih soba prilagođenih osobama s invaliditetom
 • 130 blok soba koncipiranih na način da dvije dvokrevetne sobe dijele zajedničku lođu, toalet, kupaonicu i kuhinju
 • ukupan broj sanitarnih čvorova u paviljonu: 103
 • trim prostorija

U prizemlju studentima će biti na raspolaganju: ambulanta, teretana, a na 6 katu tv-dvorana.Paviljon 2: prizemlje + 6 katova

 • 24 jednokrevetnih apartmana za gostujuće profesore i osoblje
 • 5 jednokrevetnih soba prilagođenih osobama s invaliditetom
 • 130 blok soba koncipiranih na način da dvije dvokrevetne sobe dijele zajedničku lođu, toalet, kupaonicu i kuhinju
 • ukupan broj sanitarnih čvorova u paviljonu: 95
 • velika informatička učionica

Studentima će biti na raspolaganju i tv-dvorana na 6. katu.Paviljon 4: prizemlje + 5 katova

 • 84 blok sobe koncipirane na način da dvije dvokrevetne sobe dijele zajedničku lođu, toalet, kupaonicu i kuhinju
 • ukupan broj sanitarnih čvorova u paviljonu: 43
 • praonica rublja

Studentima će biti na raspolaganju i tv-dvorana na 5. katu.