Slobodno vrijeme studenata

Za sve studente/ice koji studiraju ili dolaze na razmjenu na jedno od visokih učilišta na području Rijeke u sklopu Studentskog centra Rijeka organiziramo aktivnosti slobodnog vremena. Studentski centar Rijeka uzima u obzir značaj slobodnog vremena na kvalitetu života i osobni razvoj studenata/ica te ovom iznimno važnom segmentu za svakog/u studenata/icu pristupa u skladu sa postulatima rada s mladima. Sve aktivnosti, osim izleta, su besplatne, na dobrovoljnoj bazi, u aktivnostima se koriste neformalne metode učenja te se pritom stavlja naglasak na proces učenja. U aktivnostima slobodnog vremena trudimo se biti fleksibilni, kreativni, inovativni te graditi partnerski i prijateljski odnos sa studentima/cama. Trudimo se da aktivnosti koje provodimo budu zabavne, a što je najbitnije aktivnosti slobodnog vremena temeljimo na stvarnim potrebama studenata/ica. Tako se aktivnosti slobodnog vremena kreiraju kroz proces ispitivanja potreba studenata/ica te se naglasak stavlja na njihovu participaciju.

Prilikom izrade plana aktivnosti nastojimo uključiti lokalnu zajednicu te nastojimo uključiti što veći broj studenata/ica u organizaciju i provođenje aktivnosti slobodnog vremena. Za svaki semestar pojedinačno se izrađuje Plan aktivnosti slobodnog vremena u kojem su navedene sve aktivnosti slobodnog vremena. U Studentskom centru Rijeka brinemo da se aktivnosti slobodnog vremena organiziraju u skladu s načelima i principima rada s mladima, a kako bi to osigurali zaposlili smo osobu educiranu i s iskustvom u području rada s mladima. Pojedine aktivnosti slobodnog vremena otvorene su za sve studente/ice te djelatnike/ce Studentskog centra i Sveučilišta u Rijeci.

Naše aktivnosti

  • Zabavne aktivnosti (večeri društvenih igara, kestenijada, božićni party, maškarani party, ljetni party i sl.)
  • Kulturne aktivnosti (kreativne radionice, filmske večeri, glumačke radionice, klub čitatelja i knjige, izložbe fotografija, natječaji za najbolju fotografiju i sl.)
  • Sportske aktivnosti (sportski dan na Kampusu, turniri u stolnom nogometu, belotu, briškuli, pikadu, šahu, aktivnosti u teretani, natjecanja u nogometu, košarci, odbojci i sl.)
  • Znanstvene aktivnosti (održavanje tribina, rasprava o određenoj temi i sl.)
  • Edukacijske aktivnosti (posebne radionice npr. o zapošljavanju, strategijama učenja, radničkim pravima, tečajevi, kuharstva, fotografije, samoobrane, peglanja i sl.)
  • Ekološke aktivnosti
  • Izleti
  • Humanitarne aktivnosti

Imaš ideju ili pitanje?
Piši nam!