O namaupoznajte studentski centar Rijeka


O Studentskom centru Rijeka...

Studentski centar Rijeka, ustanova je koja više od pola stoljeća brine o standardu studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci i kao takva jedna je od najstarijih članica Sveučilišta. U okviru svojih djelatnosti studentima pruža usluge stanovanja, prehrane, privremenog ili povremenog zapošljavanja te organizira slobodno vrijeme studenata.

Djelatnost smještaja

Studentski centar Rijeka nudi smještaj u dva studentska naselja i to u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić  koje se nalazi u zapadnom dijelu grada te se sastoji od 5 objekata smještaja i Studentskom naselju Trsat  koje se nalazi u istočnom dijelu grada, a izgrađeno je 2016. godine.  Ukupni smještajni kapaciteti iznose 1404 ležajeva i 33 apartmana.

Djelatnost prehrane

Studentski centar u Rijeci organizira i studentsku prehranu koja kvalitetom i raznovrsnošću hrane i usluge udovoljava prehrambenim normativima koje propisuje nadležno ministarstvo.
Usluga prehrane ponuđena je u 3 restorana, 4 bistroa, 2 buffeta i 6 caffe barova.
Za uravnoteženu i kvalitetnu studentsku prehranu svakodnevno se brine gotovo 100 djelatnika.

Djelatnost zapošljavanja studenata

Svi studenti u Republici Hrvatskoj mogu raditi preko Students servisa. Naši djelatnici svakodnevno objavljuju poslove putem webaplikacije i facebooka te student može iz naslonjača podignuti ugovor za rad.

Slobodno vrijeme studenata

U sklopu organizacije slobodnog vremena Studentski centar Rijeka nastoji pratiti želje i potrebe studenata. Naši programi organizacija nude sadržaje društveno – kulturnog i sportskog sadržaja poput izleta, izložbe, tečajeva fotografije, plesa, kuhanja, umjetničkih radionica, glazbeno – zabavnih večeri, posjećivanja raznih sajmova, koncerata, organiziranje predavanja i tribina, sportska natjecanja u više disciplina, pružanja potrebnih usluga i potpora u izvođenju programa studentskih udruga i sl.

Image

Naše putovanjes nama kroz vrijeme

Osnivanje Studentskog centra Rijeka

Osnivanje Studentskog centra Rijeka

1. lipnja 1960. godine odlukom Kotarskog vijeća i Vijeća proizvođača osniva se Studentski centar za smještaj, opskrbu i društveni život studenata.
Tim osnivačkim aktom Studentski centar dobiva svojstvo pravne osobe s djelatnostima:
  • smještaj studenata
  • prehrana studenata
  • organiziranje aktivnosti studenata
  • orhaniziranje i vođenje zdravstvene zaštite studenata
Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić

1971. godine je dovršen i predan studentima na uporabu novi objekt za smještaj, čiji kapacitet iznosi 360 ležajeva. Također su adaptirana i tri stara objekta, čime ukupni smještajni kapaciteti rastu na 532 ležaja, a Studentsko naselje nazvano je imenom Ivana Gorana Kovačića, jednim od velikih književnika naše hrvatske povijesti.

Proširenje kapaciteta naselja Ivan Goran Kovačić

Proširenje kapaciteta naselja Ivan Goran Kovačić

Daljnji razvoj u smislu povećanja smještajnih kapaciteta započeo je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. 1995. godine preuzeta je zgrada Doma samaca „Torpedo“ i započela je njena prenamjene u objekt studentskog standarda, a u svrhu toga pristupilo se cjelovitoj obnovi, preuređenju i opremanju zgrade koja će postati peti smještajni objekt u Studentskom naselju. Time su ukupni smještajni kapaciteti povećani na 649 ležajeva.

Izgradnja restorana Kampus

Izgradnja restorana Kampus

Izgradnjom prve faze Sveučilišnog Kampusa na Trsatu izgrađen je i novi objekt studentske prehrane - restoran „Kampus“, koji je na usluzi studentima, profesorima i ostalim zaposlenim djelatnicima. U sklopu restorana nalazi se i caffe bar "Akvarij" s pripadajućom vanjskom terasom.

Izgradnja studentskog naselja Trsat

Izgradnja studentskog naselja Trsat

20. rujna 2016. godine svečano je otvoreno novo Studentsko naselje “Trsat”, čime ukupan smještajni kapacitet raste za još 754 ležaja. Uz povećanje kapaciteta i unaprjeđenje infrastrukture studentskog smještaja, cilj ovog projekta bio je osiguranje pristupa visokome obrazovanju i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa i osobama s invaliditetom, te povećanje konkurentnosti obrazovne infrastrukture.